Sport en hypnose


Als topsporter doe je alles om beter te worden


Mijn naam is Hans Roovers en ik ben jarenlang actief geweest als wedstrijdsporter op het allerhoogste niveau in Karate. Daarnaast deed ik nog in meerdere sporten wedstrijden, zoals boksen, kickboksen en MMA. Tijdens deze periode heb ik vele nationale titels op mijn naam mogen schrijven en vele internationale titels weten te bemachtigen, waaronder een 2e plaats op het europees kampioenschap en een 2e plaats op het wereldkampioenschap

Hans Roovers  E.K. 85 Madrid

Gedurende deze 25 jaar topsport ben ik continue bezig geweest om mijn eigen niveau te verhogen om zowel de concurrentie voor te blijven als om mijn allerhoogste doelen te bereiken.

Op het fysieke level waren daar de technische trainingen en de conditie- en krachttrainingen. Op het mentale vlak kwam je toen al ver door gedisciplineerd te leven en een goede planning te maken. Emotioneel kwam je dan op het terrein terecht van de sportpsycholoog en om maar niet te spreken over het spirituele vlak, waar je het zelf maar moest uitvogelen.

En ondertussen had ik net als mijn collega-sporters de nodige obstakels waar je als topsporter tegen aanliep zoals altijd op topniveau moeten presteren en dus die vorm vasthouden, blessures, terugkeren na een blessure, die ene tegenstander waar je maar niet van leek te kunnen winnen, prive-omstandigheden die je van je prestaties afleiden, teleurstellingen verwerken, emoties die de overhand nemen, doelen die langzaam vervagen omdat ze aangepast moeten worden, in the zone komen etc, etc..... Maar ook als het lekker liep wilde je gewoon beter worden

Via de sportbonden (NSF/NOC) kwam ik toendertijd in contact met diverse methodes om mijn prestaties op diverse vlakken te verbeteren. De belangrijkste was de sportpsycholoog en die werd ingeschakeld met allerlei gesprekken, oefeningen en ik kreeg tapes mee naar huis. Dit bracht echter niet de merkbare verbetering waar ik op hoopte.

Later ben ik zelf een opleiding gaan volgen in progressieve relaxatie en Autogene tranining en gelijk daarna de trainersopleiding hiervoor. Dit zorgde ervoor dat ik in ieder geval ten aller tijde mijzelf kon ontspannen . Het vervolg hierop was een opleiding tot Avatar. Dit was een systeem van een Amerikaanse guru met een verzameling technieken die je onderbewustzijn moesten richten op jouw doelen en alle beperkingen oplossen. Hier ontbrak echter een duidelijke beschrijving, structuur en ondersteuning zodat het niet echt gericht in te zetten was.

Hypnose en hypnotherapie

Dus toen ik na jaren van topsport eindelijk in contact kwam met Hypnotherapie en NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) was mijn interesse serieus gewekt. Ik had nog nooit zoiets krachtigs ervaren. De resultaten waren direct merkbaar. De "vorm" was er gelijk. De connectie tussen bekende sporters en hypnose was natuurlijk al veel langer bekend, maar dit was voor mij echter in de nadagen van mijn carrière en heb er zelf nog maar kort van kunnen genieten.

Mijn interesse was echter wel gewekt en de ene workshop na de andere cursus volgde elkaar al snel op. Al vrij snel daarna ben ik begonnen met de officiële opleiding tot hypnotherapeut en daar opvolgend de masteropleiding. De opleidingen bleven elkaar opvolgen: Masterclasses in NLP, EMDR, Regressie, HNLP, Deeltherapie, IEMT, Provocatief coaching, Life coaching, Sporthypnose, Conversationele hypnose, Quantum Hypnose, Leiderschapstrainingen, Mesmerisme, Executive coaching en alle advanced opleidingen hier weer op...... Het bleef maar doorgaan.

HYPNOSE IN DE SPORT

Hier heb ik kennis gemaakt met hele krachtige technieken en strategieën om bij mensen belemmeringen te verwijderen en hulpbronnen te installeren en dit alles om ze te helpen zoveel mogelijk geluk en gezondheid te ervaren. Deze zelfde technieken en strategieën werden ook gebruikt om sporters beter te laten te presteren. Maar langzaam maar zeker werd het mij duidelijk dat een duidelijke structuur hierin niet voorhanden was.

een schot in de roos sport en hypnose maximaal presteren

Dit was het moment dat ik mijzelf ben gaan verdiepen in de wetenschappelijke kant van prestaties leveren. Dit gaf weer hele nieuwe inzichten en vervolgens heb ik deze kennis en inzichten naast mijn ervaringen en vragen als topsporter gelegd en dit gemixt met mijn kennis van al deze therapievormen. Het resultaat hiervan was dat ik een enorm krachtig programma ontwikkeld had om maximale prestaties te leveren. Met dit programma ben ik in staat om elke sporter (ongeacht de sport en het niveau) verder te helpen op zijn pad richting zijn hoogste doelen. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat de beste omstandigheden gecreëerd worden om deze doelen te behalen.

Trefwoorden: mental coaching | mentale kracht | boksen | mentale training | focus | concentratie | flow | sporthypnose | sportprestaties verbeteren | affirmaties | affirmatie | visualiseren | Golf | Darts | Karate | Paardensport | Voetbal

Contact