Sport en Hypnose / ontspanning


De belangrijkste mentale vaardigheid voor een sporter


Het verschil tussen winnen en verliezen in de sport wordt steeds kleiner en als gevolg daarvan wordt er steeds meer gezocht naar middelen om dat verschil in het voordeel te beslissen. Steeds meer sporters gaan het voordeel erkennen dat er met mentale training te behalen valt. Dit zijn echter geen marginale voordelen, maar gigantische voordelen. De sporter die mentaal goed is voorbereid heeft een straatlengte voorsprong op degene die dat niet heeft gedaan. De beste manier om je mentaal voor te bereiden op een topprestatie is dmv hypnose.


Nu zijn er legio methoden om een sporter te begeleiden naar een topprestatie, maar er is één vaardigheid die bovenaan staat die aan een sporter geleerd moet worden. Dat is de vaardigheid die de sporter nodig heeft om zijn energie te gebruiken op de momenten dat het er op aan komt, om rustig en kalm te blijven onder grote spanning, zijn ademhaling te kunnen controleren, zijn energie efficiënter te kunnen gebruiken en ook als voorbereiding op alle verdere mentale gymnastiek om zijn psyche volledig onder controle te krijgen.


ONTSPANNING


We hebben het hier over ontspanning, en wel de diepe ontspanning die je ook bereikt in een somnabulistische (oftewel: zeer diepe hypnotische) staat. In deze staat ben je niet alleen lichamelijk, maar juist ook geestelijk helemaal ontspannen.


De voordelen die de sporter ondervindt van deze diepe staat van ontspanning zijn enorm groot. Hij zal voor de wedstrijd veel minder stress ervaren waardoor hij geen energie zal verspillen en hij op het juiste moment over zijn volledige vermogen kan beschikken. Hij zal soepeler bewegen, wat zijn bewegingen vloeiender en makkelijker maakt terwijl het minder energie kost. Hierdoor gaat hij dus efficiënter met zijn krachten om. Hij zal in staat zijn om sneller te reageren en meer zelfvertrouwen hebben en dit ook uitstralen. Ook zal hij minder pijn ervaren door bijv. verzuring of lichamelijk contact.


Hoeveel sporters hebben niet dat de avond voor een belangrijke wedstrijd kunnen ze niet de slaap vatten. Ze liggen maar te draaien en het blijft maar malen in hun hoofd. Dit maakt dat ze niet uitgerust zijn de volgende morgen, weinig energie hebben en minder vertrouwen in zichzelf. Als deze sporters de vaardigheid van deze diepe ontspanning hadden geleerd, zouden ze, ook als ze niet de slaap konden vatten, zichzelf in deze staat brengen en in kortere tijd net zo goed uitgerust zijn als wanneer ze de hele nacht hadden geslapen.


Vlak voor de wedstrijd is de sporter in staat om te zorgen dat hij door ontspanning niet in een vecht/vlucht reactie terechtkomt wat er anders voor zou zorgen dat hij zou verkrampen en de aangeleerde bewegingen die nodig zijn voor de sport zou storen. Door het loslaten van alle lichamelijke en geestelijke spanningen is het mogelijk de geest te sturen en hem te bevrijden van alle gevoelens die zouden hinderen in competitieve situaties.


De ontspannen sporter is dus die sporter die uitgerust aan de start van de wedstrijd verschijnt en beschikt over soepele, vloeiende bewegingen en een goed zelfvertrouwen. Hij is ook in staat om makkelijker in ‘de flow’ te komen, loopt minder blessures op en herstelt sneller van trainingen en wedstrijden. Hij beschikt over meer snelheid en kracht, rust en concentratie. Uiteindelijk is een sportprestatie een afspiegeling van hoe een sporter zich van binnen voelt.


Dus alleen al met deze vaardigheid, het bereiken van een diepe hypnotische ontspannen staat, is de sporter al een hele stap vooruit op de concurrentie. Daarnaast beschikt de hypnotiseur nog over een heel scala aan mogelijkheden om de sporter nog veel verder te helpen met het behalen van zijn persoonlijke (top)prestaties. De kracht van hypnose is enorm. Ook voor jou!Trefwoorden: mental coaching | mentale kracht | boksen | mentale training | focus | concentratie | flow | sporthypnose | sportprestaties verbeteren | affirmaties | affirmatie | visualiseren | Golf | Darts | Karate | Paardensport | Voetbal


Contact